DARBO LAIKAS

I - IV: 8.00 val. iki 17.00 val.
V: 8.00 iki 15.45 val.
(pietų pertrauka: 12.00–12.45)
VI-VII - Poilsio dienos

AVARIJOS ATVEJU

Tel. +370 450 32 052 (darbo valandomis)
Visą parą mob. +370 680 24 420


Kviečiame mokinius dalyvauti plakatų konkurse „Aš už švarų vandenį!”

Kviečiame mokinius dalyvauti plakatų konkurse „Aš už švarų vandenį!”

Lietuvos vandens tiekėjų asociacija, Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra, Biržų rajono savivaldybės Švietimo skyrius ir UAB „Biržų vandenys“, kviečia mokinius dalyvauti plakatų konkurse „AŠ UŽ ŠVARŲ VANDENĮ!“.

Šio konkurso tikslas – paskatinti mokinius kūrybiškai pažvelgti į aplinkosaugines problemas, skatinti tvaresnį požiūrį į vandens naudojimą bei suteikti jiems galimybę išreikšti savo požiūrį į vandens saugą ir taršos prevenciją, ugdyti vertybines nuostatas ir kūrybinius gebėjimus.

Konkurso uždaviniai:

  1. sukurti plakatą, kuris kūrybiškai atspindėtų vandensauginę tematiką;
  2. darbuose akcentuoti aplinkosaugos problemas, susijusias su vandens vartojimu, meninėmis priemonėmis išsakyti savo nuomonę apie vandens tausojimo ir jo išsaugojimo svarbą.

 

Plakatų konkurso sąlygos:

Konkurse gali dalyvauti Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų, neformaliojo švietimo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų mokiniai. Dalyviai skirstomi į dvi amžiaus grupes:

  1. I grupė – mokiniai iki 12 metų;
  2. II grupė – mokiniai nuo 13 iki 18 metų;
  3. autorius pateikia 1 plakatą, atitinkantį konkurso temą;
  4. plakato dydis: 297 x 420 mm (A3 formatas);
  5. plakatas gali būti atliktas įvairia technika;
  6. plakatas bus vertinamas atsižvelgiant į darbo atitikimą konkurso reikalavimams, aktualumą, meniškumą, idėjos originalumą.
  7. prie kiekvieno darbo turi būti pateikti šie duomenys: plakato autoriaus vardas, pavardė, amžius, kontaktiniai duomenys (telefono numeris, el. pašto adresas), klasė, mokyklos pavadinimas, mokyklos adresas, konkursui pasiruošti padėjusio mokytojo vardas, pavardė, mokytojo kontaktiniai duomenys (telefono numeris, el. pašto adresas).
  8. Darbus pateikti iki 2024 m. balandžio 19 d., adresu: UAB „Biržų vandenys“, 209 kab., Rotušės g. 30, Biržai.

 

Konkurso organizavimas:

  1. Konkursas vykdomas dviem etapais:
  • I etapas vyks savivaldybėse. Biržuose šį konkursą organizuoja UAB „Biržų vandenys“ kartu su Biržų rajono savivaldybės Švietimo skyriumi. Pirmųjų vietų laimėtojų darbai bus siunčiami II etapui – šalies konkursui.
  • II etapas vyks Vilniuje. Šio konkurso etapo organizatorius – Lietuvos vandens tiekėjų asociacija. Konkurso baigiamasis renginys vyks 2024 m. gegužės 14 d.

 

Pateiktų darbų vertinimas ir apdovanojimai

  1. Pateiktiems plakatams vertinti sudaromos:
    • I etapui – savivaldybių konkurso komisija iš 5 narių: 2 atstovai iš Biržų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus, 2 atstovai iš UAB „Biržų vandenys“ ir 1 profesionalus dailininkas;
    • II etapui – šalies konkurso komisija iš 5 narių: 2 atstovai iš Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos, 1 atstovas iš Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, 1 atstovas iš Aplinkos ministerijos, 1 profesionalus dailininkas.
  2. Konkurso laimėtojai apdovanojami diplomais, organizatorių ir rėmėjų dovanomis, mokinius rengę mokytojai – padėkos raštais.

 

* Konkurso dalyvių darbai autoriams negrąžinami, jie tampa Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos ir UAB „Biržų vandenys“ nuosavybe. Organizatoriai pasilieka teisę eksponuoti darbus parodose ir spausdinti savo leidiniuose.

Kviečiame mokinius kūrybinei užduočiai. Labai laukiame Jūsų darbų.

Daugiau informacijos: Tel. Nr. +370 450 31497, El. p. info@birzuvandenys.lt

Skip to content